jongetje met microfoon

Bijstand

In de huidige aanpak richten gemeenten zich in de bestrijding van kinderarmoede voornamelijk op gezinnen in de bijstand. De aandacht voor kinderen van arme werkenden blijft achter. Door het gebrek aan aandacht voor deze groep ontvangen zij niet de aandacht en hulp die ze nodig hebben.

Maatregelen

Het kabinet wil samen met gemeenten en de Kinderombudsman een plan ontwikkelen waarbij ook de arme werkenden betrokken worden. Deze verbrede focus is onderdeel van een actieplan om algehele kinderarmoede te bestrijden. Het kabinet komt hiermee tegemoet aan een oproep vanuit het parlement.

Meedoen

Het uiteindelijke doel is dat ieder kind mee kan draaien in onze maatschappij, zegt van Ark. 'Armoede is schrijnend en zeker bij kinderen onacceptabel. In een land als Nederland zou dit niet mogen bestaan'.

Bron: Telegraaf

 

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    72 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.