Klein jongetje leest krant

Onderzoeksconclusies

Het rapport beschrijft 'een verkennend onderzoek naar gelijke toegang tot voorzieningen voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede'. Hieruit blijkt onder andere: dat de aanpak van kinderarmoede teveel verschilt per gemeente, niet effectief is en dat het landelijk sociaal vangnet faalt.

Decentralisatie gemeenten

Volgens de kinderrechtenorganisaties schiet de Rijksoverheid hier tekort en leidt het uitbesteden van armoedebestrijding naar gemeenten mogelijk tot willekeur. Ook is er door deze decentralisatie een spanningsveld gecreëerd tussen landelijke en lokale overheden. Gemeenten voeren graag een eigen beleid, maar om dit maatschappelijke probleem onder handen te nemen is bemoeienis van het Rijk juist onontbeerlijk.

Meer informatie

Wist je dat er in Nederland maar liefst 292.000 kinderen opgroeien in armoede, waarvan 117.000 langdurig (tenminste vier opeenvolgende jaren)? Dat betekent: geen huis, geen warm water, geen geld voor schoolreisjes. Bekijk het volledige rapport of een samenvatting op de website van Defence for Children.

Bron: nieuws.nl

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

  87 artikelen

  Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  name authore here
  `

  E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.