Jongetje leest nieuws

De cijfers

Naar schatting kampt zes à zeven procent van de kinderen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Zij ervaren hyperactiviteit, concentratiestoornissen en impulsiviteit. In Nederland gaat het om zo'n 30.000 tot 100.000 kinderen; 40.000 van hen worden behandeld met Ritalin. Minstens een op de vier ADHD’ers klaagt echter over bijwerkingen als hoofdpijn en verminderde eetlust. 

Pycnogenol®

Annelies Verlaet van de Universiteit Antwerpen denkt dat het natuurlijke product Pycnogenol® mogelijk een waardevol alternatief is met minder bijwerkingen. Zij is voor een wetenschappelijke studie op zoek naar kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Eerder onderzoek naar dit middel bij patiënten met ADHD vond namelijk positieve effecten op de immuniteit en op oxidatieve stress. Dit zijn twee factoren die in het brein kunnen zorgen voor het beperkter doorgeven van signalen. 

Bron: Gezondheid & Co

In België is Pycnogenol® reeds vrij verkrijgbaar, maar dokters raden het nog niet aan bij mensen met ADHD. Ze kennen het product niet en de effectieve werkzaamheid bij ADHD moet nog grondig worden onderzocht.

Annelies Verlaet, Universiteit Antwerpen
name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    87 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.