Aanbesteding

Eerder dit jaar besloten de gemeentes in De Kop van Noord-Holland en West-Friesland de aanbesteding van jeugdzorg weg te halen bij Transferium/Parlan en over te dragen aan een nieuwe aanbieder. Hier is veel ophef over ontstaan, aangezien Transferium hierdoor moet sluiten en jongeren mogelijk gedwongen zullen worden om in andere provincies gesloten jeugdzorg te vinden. 

Continuïteit 

Jongeren, ouders, jeugdzorgmedewerkers en andere specialisten vrezen dat de zorgcontinuïteit niet gewaarborgd zal worden. Zo ook Zita Pels, fractievoorzitter van GroenLinks Noord-Holland. In de brief licht zij het volgende toe: 'We hebben hier te maken hebben met jongeren met zeer complexe problemen die vaak al een lange geschiedenis in de jeugdhulp hebben. Deze groep is juist gebaat bij stabiliteit. De minister kan niet met droge ogen volhouden dat dit alleen een verantwoordelijkheid is van de gemeenten. Het is klip en klaar dat de keuze voor het aanbesteden als inkoopmodel niet werkt. Hoe kan een patiënt een vertrouwensband opbouwen met zijn hulpverlener als dat steeds voor een korte periode is? De minister moet zijn verantwoordelijk nemen om de weeffouten in het aanbestedingsmodel op te lossen.'

Meer informatie

De ontwikkelingen rond de aanbesteding zijn te volgen op de website van jeugdhulporganisatie Transferium Jeugdzorg

Bron: www.nieuwsbladdekoerier.nl

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    70 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.