Lawaaimars Den Haag

Volgens de FNV wil minister de Jonge pas na onderzoek verder praten. Dit zou plaatsvinden rond de voorjaarsnota in juni. De vakbond hoop echter dat hij en de coalitiepartijen eerder stappen ondernemen om de jeugdhulp weer gezond te krijgen. Gisteren gaven 400 hulpverleners middels een fluitconcert aan de minister te kennen de huidige werkdruk meer dan zat te zijn.

Wachtlijsten in de jeugdzorg blijven groeien, duizenden kinderen moeten maanden op hulp wachten en de sector loopt leeg omdat professionals omvallen of uitstromen.

Maaike van der Aar, actieleidster FNV Zorg & Welzijn

De oplossing

De vakbond wil dat er 750 miljoen euro extra wordt uitgetrokken voor de branche om meer middelen en mensen te mobiliseren. Zodat goede hulpverlening weer vóór inkoop-, aanbestedings- en administratiedrift gaat.

Meer informatie

Volg de laatste ontwikkelingen op de voet via de website van het FNV Zorg & Welzijn.

Bron: Noordhollands Dagblad

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    75 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.