jongetje leest nieuws

Eerder dan verwacht

Basisscholen krijgen dankzij de nieuwe plannen al vanaf komend jaar meer budget voor het verlagen van de werkdruk in het onderwijs. In het werkdrukakkoord dat vorig jaar is gepubliceerd, is extra geld beschikbaar gesteld, oplopend tot 430 miljoen euro in 2022. Voor volgend jaar is oorspronkelijk 237 miljoen beschikbaar gesteld, maar minister Slob laat nu weten dit eerder dan gepland te verhogen tot 333 miljoen. Hij benadrukt: ‘Dit is geen nieuw geld, dit is geld wat we eerder vrijmaken dan verwacht.’ Hiermee komt hij tegemoet aan de eis van vakbond CNV Onderwijs die erop aandrong al eerder meer geld vrij te maken.

Meer mogelijkheden

Voor scholen betekent dit extra kansen op korte termijn. Van het geld kunnen zij meer vakdocenten, onderwijsassistenten of conciërges bekostigen. Dit zorgt voor een betere verdeling van de werkdruk en komt ten goede aan de algehele kwaliteit van het Nederlandse onderwijs.

Meer informatie

Voor meer informatie over het werkdrukakkoord kun je kijken op de site van Rijkswaterstaat.

Bron: NOS  

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

  74 artikelen

  Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  name authore here
  `

  E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.