Jongen en meisje

Twee miljoen tekort

Afgelopen week stond in het Leidsch Dagblad dat Alphen aan de Rijn mogelijk twee miljoen tekort komt op de jeugdhulp. Reden genoeg voor wethouder Han de Jager om de brandbrief van de VNG naar het ministerie van VWS ook te ondertekenen. Volgens hem zijn de tekorten niet ontstaan door het consortium Go! voor Jeugd, maar door extra meldingen bij Veilig Thuis. Dan moet je investeren in extra personeel.

Behalen transformatiedoelen lastig

Het blijkt dat de gemeenten Alphen aan de Rijn en Kaag en Braassem toch niet in staat zijn geweest om de kostenoverschrijdingen in de jeugdhulp een halt toe te roepen. Ondanks de positieve geluiden begin 2018 over de succesvolle manier van het organiseren van de jeugdhulp door één coalitie. Ook vanuit Go! voor jeugd komen berichten dat het lastig is om de transformatiedoelen te behalen. Alleen Cardea heeft in 2018 al een grote som geld toegelegd op de jeugdhulp. Dit is reservegeld, waardoor feitelijk andere gemeenten meebetalen aan het tekort in Alphen aan de Rijn en Kaag en Braassem. Wat zullen de andere zorgaanbieders op dit moment gezamenlijk beleggen om aan de stijgende vraag naar jeugdhulp te voldoen?

Is dit de oplossing?

Veel gemeenten zijn op dit moment druk met het uitschrijven van nieuwe aanbestedingen voor de komende jaren. Het is de vraag of de hele jeugdhulp aan één coalitie gunnen dé oplossing is. Wat denken jullie?

 

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    93 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.