Jonge reporters

Plannen

Het actieplan bevat verschillende aandachtspunten. Zo zullen aanbieders van JeugdzorgPlus hun medewerkers gaan scholen in suïcidepreventie en instructies geven in het voorkomen van gedwongen afzondering van de jeugdige. Daarnaast moet er een einde komen aan het afzonderen in aparte ruimtes. Samen met de jongeren wordt er besproken hoe een prettig en positief leefklimaat eruit zou moeten zien. Tot slot is het doel om eind volgend jaar het aantal overplaatsingen naar een andere instellingen te reduceren tot maximaal vijf procent van de huidige hoeveelheid.

Streven

Alle actiepunten bij elkaar bundelen zich in een streven waarin kwetsbare jongeren sneller en beter passende hulp aangeboden krijgen wanneer zij dit nodig hebben. Deze ondersteuning is bij voorkeur ambulant van aard, of vindt plaats in een kleinschalige gezinsgerichte voorziening. Wanneer voor deze doelgroep passende zorg gerealiseerd wordt, hoopt men niet alleen betere hulp te bieden, maar ook nieuwe kennis te vergaren die gebruikt kan worden om het jeugdnetwerk te verbeteren.

Bron: NJI

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

  74 artikelen

  Gerelateerde blogs

  Diploma vers op zak en dan?

  Reacties (0)

  name authore here
  `

  E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.