Echte verbetering van de jeugdhulp begint met het delen van kennis.

Kennisdeling prima geregeld?

Als wij het aantal samenwerkingsovereenkomsten en convenanten tellen in de jeugdhulp, is er toch geen reden tot zorg? Bestuurders en gemeenten hebben het delen van kennis toch prima geregeld? In Amsterdam ben ik als bestuurder ook nog op de foto gegaan met veel medebestuurders. Wij zouden nu echt gaan samenwerken en de zorg voor jeugdigen verbeteren. Noem mij naïef, maar ik dacht toen echt dat de samenwerking tussen professionals daarmee een feit zou zijn. 

Halen en brengen in een community is belangrijk

Het belang van kennis delen

Kennisdeling ontstaat als mensen er het belang van inzien. Op LinkedIn wordt veel kennis gedeeld omdat het kan leiden tot extra connecties. De community Frankwatching telt ruim 450.000 volgers en is gericht op ICT en mediatrends. De reden dat professionals in deze sector graag informatie willen delen is heel logisch. Staat jouw artikel op deze website dan zegt dat veel over jouw kennis. Je vergroot je netwerk en daarmee je kansen op de arbeidsmarkt. Halen en brengen in een community is dus belangrijk. Wij moeten beseffen dat de leden een 'reden' moeten hebben om deel te gaan nemen. 

Dé online community in de jeugdhulp

Bij MEES gaat dé online community worden in de jeugdhulp. Het is het eerste en enige platform dat echt gericht is op het delen van kennis tussen professionals. Waarom zou een hulpverlener dat gaan doen? Zij hebben het daar toch veel te druk voor? Bij MEES weet zeker dat hulpverleners trots zijn op hun werk. Dat zij het liefst van de daken willen schreeuwen dat een interventie top is geweest. Dat zij er graag voor willen zorgen dat andere collega's deze vervolgens ook gaan gebruiken. Hoe leuk is het bovendien dat je door het plaatsen van een artikel tegelijkertijd je netwerk uitbreidt en je omgeving kan laten zien dat jouw stuk online staat en veel gelezen is! 

Samen

Erik Gerritsen benoemde wat er moest gebeuren: kennis delen om de zorg voor kinderen te verbeteren. Bij MEES is het antwoord op de vraag 'hoe gaan wij dit doen?' Jij en ik gaan dat de komende tijd samen doen. Door zelf inspirerende blogs te schrijven of de redactie te tippen. Door samen te bouwen aan de community voor de jeugdhulp maken wij de zorg voor kinderen beter en leuker èn kunnen we invloed uitoefenen op het beleid van de overheid. Samen een groot en krachtig netwerk bouwen. Jij gelooft daar toch ook in? Laat het me weten in een reactie hieronder.

P.S.

Je hoeft niet bang te zijn dat je niet mag deel nemen aan bij MEES omdat het in strijd is met een convenant of samenwerkingsovereenkomst. Je schrijft op persoonlijke titel en bij MEES heeft met niemand een overeenkomst gesloten. Daar geloven wij namelijk niet in 😉

name authore here

Erik van der Zijden

Sociaal ondernemer, voormalig bestuurder jeugdhulp en betrokken bij innovaties binnen de jeugdhulp zoals Garage2020 en Bij Mees.

6 artikelen

Reacties (0)

name authore here
`

E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.