Handen over elkaar

Wat is MIND Young?

MIND Young is het platform over je MIND voor en door jongeren. Het biedt info, herkenbare verhalen, nieuws, tips en event over alles wat met je MIND te maken heeft. Op MINDyoung.nl en via hun social media kanalen vind je informatie over psychische klachten en problemen, kun je ervaringen en hersenspinsels van anderen lezen, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je MIND en er worden tips en herkenning gegeven bij vaak en minder vaak voorkomende psychische klachten.

Ervaringsdeskundigen

Het nieuwe platform binnen MIND Young is MIND Young Studio. Dit is opgericht door vier jongeren die zelf goed weten hoe het is om psychische klachten te hebben, zoals depressie, angsten en burn-out. Alle jongeren zijn onder de 25 jaar(!). Romy (18), Nynke (19), Jesse (17) en Eva (21) delen op dit platform hun ervaringen. Romy heeft onder last (gehad) van faalangst, burn-out, angsten en werd een lange tijd gepest. Nynke, actief in de paardenwereld heeft in april voor het eerst verteld over haar angst- en depressiesymptomen. Veel van haar volgers waren niet op de hoogte dat zij met deze klachten kampte. Eva is bekend met eetstoornisproblematiek, depressieklachten en automutilatie (zelfbeschadiging). Jesse heeft van dichtbij meegemaakt wat psychische klachten met je omgeving kunnen doen en wat dit voor effect op hemzelf heeft gehad. 

Instagram en YouTube

Met zijn vieren weten ze op creatieve en open wijze andere jongeren aan de MIND Young Studio te binden en hen te motiveren vooral te praten over hun psychische problemen, en hulp en informatie te zoeken. Ze publiceren filmpjes, filmrapportages en series op Instagram en YouTube om meer te vertellen hoe het écht is om deze klachten te ervaren. Verder gaan ze terug in de tijd en vertellen ze hun eigen ervaringen. Dit doen ze niet alleen. Soms krijgen ze hulp van andere jongeren, psychologen, psychiaters en BN-ers. De oprichters hebben bijvoorbeeldTeske de Schepper, Rico Verhoeven en Gwen van Poorten al kunnen interviewen. 

Onderzoek naar effect van MIND Young Studio

Wanneer er een nieuw platform is gestart is iedereen natuurlijk ook benieuwd naar het effect ervan. Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam gaan de komende tijd onderzoeken of de MIND Young Studio inderdaad jongeren op de juiste manier en via de juiste kanalen bereikt. Middels gesprekken met jongeren wordt een beeld gevormd van de impact van de video’s op jongeren. Door te onderzoeken wat het effect is kunnen verbeteringen binnen het platform worden ingezet.

Jouw ervaring

Wat is jouw ervaring met psychische klachten? En wat vind jij van dit platform? Ik lees graag je reactie!

 

Afbeelding Hulp

name authore here

Menakshi Ramdhan

Hi! Mijn naam is Menakshi en ik ben psychologe en daarnaast ben ik blogger bijMEES. Ik schrijf graag artikelen over leuke innovaties en projecten voor kinderen en jongeren. Ik lees graag jullie reacties onder mijn blogs!

12 artikelen

Reacties (0)

name authore here
`

E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.