Toename

In 2015 spendeerde 17 procent van de 18- tot 25-jarigen 3 tot 5 uur per dag aan sociale media. Dit percentage is toegenomen in 2017 tot 29 procent. Deze leeftijdscategorie besteedt daarmee de meeste tijd aan sociale media van alle leeftijdsgroepen.

Invloedrijk

Van de jongvolwassenen zegt 34 procent bang te zijn om informatie te missen als zij geen gebruikmaken van sociale media. Tevens is het zo dat 22 procent zich onrustig voelt wanneer zij een binnengekomen bericht niet direct bekijken. Bij oudere sociale mediagebruikers zijn deze percentages respectievelijk 17 en 12 procent. Daarnaast is het zo dat steeds meer jongvolwassenen ervaren dat sociale media invloed hebben op uiteenlopende aspecten van hun leven, zoals nachtrust, relaties en schoolprestaties.

Meer informatie

Belevingen is een jaarlijks onderzoek dat als doel heeft om een beeld te krijgen van gevoelens en standpunten in de Nederlandse samenleving. De onderwerpen van dit onderzoek veranderen jaarlijks. In Belevingen 2017 gingen de vragen onder andere over sociale media.

Bron: www.cbs.nl

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    70 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.