Google Glass

De nieuwe therapie is ontwikkeld door de Stanford University School of Medicine. Het kind draagt een speciale bril met een camera: de Google Glass. De bril - die voorzien is van een klein schermpje en een speaker - identificeert de zes basisemoties en één neutrale gezichtsuitdrukking. Tijdens de interacties die het kind met anderen aangaat, benoemt de computer deze. Ook kunnen kinderen spelletjes met de bril spelen, door bijvoorbeeld gezichtsuitdrukkingen van hun ouders te raden.

Experiment

Om te onderzoeken of de bril werkt, werd deze uitgetest op veertien gezinnen. De resultaten waren positief: na tien weken gaven de ouders aan dat hun kinderen vaker oogcontact maakten en beter interacteerden met anderen.

Meer informatie

Tussen de diagnose van autisme en de behandeling ervan, zit soms wel 18 maanden. De Google Glass kan mogelijk ingezet worden ingezet om dit gat te dichten. Ook aan de Universiteit van Amsterdam is onderzoek gedaan naar de emotieherkenningssoftware.

Bron: www.eoswetenschap.eu 

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

  74 artikelen

  Gerelateerde blogs

  Zorg in huis

  Reacties (0)

  name authore here
  `

  E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.