Jongetje leest nieuws

Vaccinatiegraad

Al vier jaar op rij zakt Nederland onder de vaccinatiegraad van 95%. Deze grens wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie als veilig aangehouden.

Daling ranglijst

KidsRights presenteert deze week de jaarlijkse ranglijst van landen op het gebied van kinderrechten. Nederlands staat daarin wederom op de zesde plek. In de lijst op het gebied van gezondheid is ons land tien plaatsen gezakt. Een daling die direct te maken heeft met de lage vaccinatiegraad. Kinderen zijn hierdoor minder goed beschermd.

Veel besproken

De uitspraken van de kinderrechtenorganisatie zijn niet de eerste uitingen in het debat over verplichte vaccinaties. Het kabinet onderzoekt de voor- en nadelen van een ‘algehele vaccinatieplicht’.

Duitsland

In Duitsland heeft de minister van Volksgezondheid een wetsvoorstel ingediend om inenting tegen mazelen verplicht te maken. Deze verplichting geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor leraren, andere pedagogen en personeel in ziekenhuizen en artsenpraktijken.

Bron: RTL

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    71 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.