Opzet

Elke twee jaar gaat de Kinderombudsvrouw op tour door Nederland om erachter te komen wat kinderen en jongeren belangrijk vinden. Dit jaar heeft zij in totaal 80 gesprekken gevoerd met kinderen en jongvolwassenen tussen 8 en 24 jaar. Ook is er een online vragenlijst opgesteld die 2682 keer is ingevuld.

Onvoldoende

Uit het onderzoek blijkt dat de cijfers voor gelukkige kinderen hoger worden, maar de cijfers voor kinderen met wie het niet goed gaat lager. Zo geeft ongeveer 10 procent van de ondervraagden hun leven gemiddeld een 3,8. "Die kinderen voelen zich echt in de steek gelaten", legt Kalverboer uit.  "Ze vertelden dat ze niet gezien worden. Ze worden niet gehoord, ze zijn eenzaam, er wordt te laat ingegrepen als er iets aan de hand is of ze krijgen niet de juiste hulp."

Representativiteit

Ondanks het feit dat het onderzoek een beeld geeft van hoe kinderen en jongvolwassenen zich voelen, is het niet helemaal representatief. Zo was 60 procent van alle ondervraagden een meisje. Op basis van de categorieën leeftijd en onderwijsniveau is de groep wel een goede afspiegeling van de populatie kinderen in Nederland.

Meer informatie

Het rapport dat is opgesteld op basis van de Kinderrechtentour staat online gepubliceerd.

Bron: www.nos.nl
 

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

  74 artikelen

  Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  name authore here
  `

  E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.