Stijging

In het tweede kwartaal van dit jaar waren er 796 duizend kinderen van wie de ouders recht hadden op kinderopvangtoeslag. Ten opzichte van het eerste kwartaal is dat een stijging van 17 duizend. Ongeveer 330 duizend kinderen zitten op de dagopvang en 371 duizend op de buitenschoolse opvang. Gastouders vingen gezamenlijk in totaal 118 duizend kinderen op.

Meer informatie

Het feit dat steeds meer kinderen hun dagen doorbrengen in de opvang, hangt samen met de toename in de arbeidsparticipatie van vrouwen, stelt het Ministerie van SZW. Waar in 2017 nog 61,7 procent van de vrouwen tussen 15 en 74 werkte, is dat dit jaar later 63 procent. Meer cijfers zijn te vinden op de website van het Ministerie van SZW.

Bron: www.nji.nl

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    70 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.