Daling

Op 31 december 2017 leefden 227,8 duizend kinderen in de bijstand, dit is bijna 3 duizend minder dan eind 2016. Bijstandsgezinnen bevatten in twee van de drie gevallen één ouder, met als grootste groep gezinnen met een niet-westerse migratieachtergrond. Hoe jonger de kinderen, hoe minder een bijstandsgezin te besteden heeft en hoe vaker ze kampen met schulden.

Jongeren in bijstandsgezinnen

Stijging

Uit de Jeugdmonitor blijkt ook dat meer kinderen en jongeren jeugdhulp krijgen: dit zijn er in totaal 392 duizend (2017). Het betreft over het algemeen hulp die wordt aangeboden door een wijkteam. De kinderen die deze begeleiding ontvangen zijn over het algemeen jonger dan kinderen die andere jeugdhulp krijgen: 17 procent is onder de 4 jaar. Ook jongeren vanaf 18 jaar kloppen relatief vaker aan bij het wijkteam.

Meer informatie

Op 10 juli 2018 publiceerde de Jeugdmonitor de cijfers van het aantal kinderen in bijstandsgezinnen per regio.

Bron: www.nji.nl

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

  74 artikelen

  Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  name authore here
  `

  E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.