Jonge reporters

Zorg dichtbij

Met behulp van wijkteams kan een gemeente de (jeugd)hulp dichtbij de cliënt organiseren. Slechts wanneer dit onmogelijk is, wordt professionele zorg ingezet. Uit onderzoek van het CPB komt echter naar voren dat in gemeenten waarin deze teams actief zijn, het aantal doorverwijzingen veertien procent harder steeg. Het gaat dan om de periode tussen 2015 en 2017.

Verborgen problemen

Dit oogt in eerste instantie negatief, maar volgens het CPB is het mogelijk dat sociale wijkteams beter in staat zijn verborgen problematiek boven tafel te krijgen. Dat kan juist van toegevoegde waarde zijn, zelfs wanneer het aantal doorverwijzingen en daarmee gepaarde zorgkosten hierdoor omhoog gaan.

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden? Download de volledige publicatie De wijkteambendering nader bekeken inclusief de bijbehorende infographic.

Bron: CPB

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

  75 artikelen

  Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  name authore here
  `

  E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.