Jongetje leest nieuws

Onvrijwillig op het park

De zorgen van Kalverboer zijn voornamelijk gericht op kinderen uit gezinnen die niet vrijwillig op het park wonen. Het gaat dan vaak om families die leven in armoede en geen reguliere woning kunnen krijgen, multiprobleemgezinnen of om gevallen waarin geprobeerd wordt ‘onder de radar’ te blijven.

Onzekerheid

Kinderen die zich in een van de eerder geschetste situaties bevinden hebben een vragenlijst ingevuld waaruit blijkt dat zij hun leven met een lager rapportcijfer beoordelen dan kinderen uit gezinnen die er vrijwillig wonen. Veelal wordt door deze kinderen aangegeven dat het park oud en vies is, dat de school te ver weg is en dat het wonen op een vakantiepark een onzeker gevoel oplevert.

Meer aandacht nodig

Hoewel er in sommige gemeenten al voldoende aandacht is voor deze groep kinderen, is Kalverboer van mening dat er op veel plekken nog niet genoeg aandacht aan geschonken wordt. De stem van kinderen wordt onvoldoende meegenomen. Zij roept burgemeesters en wethouders dan ook op om zicht te krijgen op deze kinderen en ze te voorzien van de hulp en zekerheid die zij nodig hebben.

Bron: NJI


 

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    82 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.