ADHD-symptomen

De ADHD-symptomen werden gemeten met de Adult ADHD Self-Report Scale (ASRS) Screener. Hieruit kwam naar voren dat er bij 44 procent van de respondenten geen sprake was van ADHD-symptomen. 42,5 procent had last van één à twee symptomen, 8,2 procent van drie symptomen en 5,3 procent van vier of meer symptomen. Dit laatste kan worden opgevat als een indicatie voor ADHD.

Verband

Uit het onderzoek is gebleken dat volwassenen met ADHD-symptomen vaker mentale en fysieke beperkingen in hun dagelijks functioneren rapporteren. Ondanks het feit dat zij daarnaast relatief vaak aan andere psychische aandoeningen lijden, blijken deze geen oorzaak te zijn voor de klachten.

Meer informatie

De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Psychiatry Research 2018.

Bron: www.ggznieuws.nl
 

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    71 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.