Beweegrichtlijnen

Volgens deze richtlijnen moeten basisschoolkinderen minimaal één uur per dag matig intensieve inspanningen verrichten, bijvoorbeeld fietsen, wandelen en zwemmen. Ook geldt dat ze minimaal driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten moeten doen, zoals springen, dansen en krachttrainingsoefeningen.

Genoeg beweging

Uit de Gezondheidsenquête van het CBS (2017) blijkt dat 55 procent van de basisschoolkinderen aan de Beweegrichtlijnen voldoet. Bijna tweederde doet volgens opgave van de ouders wekelijks aan sport. Van de kinderen die dit niet doen, is bijna 2 procent lid van een sportvereniging en heeft bijna 7 procent een abonnement bij een sportaanbieder.

Richtlijnen in beeld

Beweegrichtlijnen

Meer informatie

Sporten en bewegen beïnvloedt niet alleen de fysische, maar ook de mentale gezondheid van kinderen. Naast het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden, ervaren ze bijvoorbeeld ook hoe het voelt om een spel te winnen of te verliezen. Bekijk nu inspirerende spelideeën!

Bron: www.jeugdmonitor.cbs.nl

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    70 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.