Advies

Om toegelaten te worden tot de middelbare school, geldt sinds het schooljaar 2014 - 2015 dat het schooladvies van de leerkracht als leidraad dient. Het resultaat uit de Cito-eindtoets komt op de tweede plaats en kan ervoor zorgen dat het advies van de docent wordt bijgesteld.

Scores

Tijdens het schooljaar 2014 - 2015 scoorden meisjes vaak hoger op de eindtoets dan te verwachten viel op basis van hun schooladvies. Ondanks het feit dat dit verschil minder vaak aanwezig was bij jongens, werd hun advies weer vaker bijgesteld dan dat van meisjes.

Middelbaar onderwijs

Wanneer meisjes op de middelbare school zitten, eindigen ze in de loop van hun schoolcarrière vaak op een hoger niveau dan het schooladvies dat ze kregen. Dit geldt voor ongeveer 16 procent van de meisjes en 10 procent van de jongens.

Meer informatie

Deze en meer gegevens omtrent dit onderwerp zijn te vinden in het Jaarrapport 2018 van de Landelijke Jeugdmonitor.

Bron: www.jeugdmonitor.cbs.nl

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    71 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.