De SKJ

Voor werkgevers is het belangrijk dat zij de juiste professional op de juiste plek inzetten. Om die reden registreert De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) jeugd- en gezinswerkers wanneer zij voldoen aan alle eisen voor vakbekwaamheid. Vervolgens blijft de SKJ toezien op kwaliteit, toetsing en scholing. Via deze weg verkrijgen professionals de bevoegdheid om complexe en risicovolle handelingen uit te voeren.

Wat verandert er vanaf januari 2019?

Met ingang van januari 2019 moeten vooral hbo-studenten rekening houden met de nieuwe registratievoorschriften. Om in aanmerking te komen voor een SKJ-registratie, dienen zij vanaf dan in het bezit te zijn van een HSS-diploma met uitstroomprofiel Jeugd. Aangezien de studie Toegepaste Psychologie hier niet onder valt, komen de studenten van deze opleiding niet meer (direct) in aanmerking voor een SKJ-registratie na hun studie.

Meer informatie

Wanneer je je registreert, moet je er rekening mee houden dat het volledige proces tussen de vier tot zes weken duurt. Deze beslisboom dient als een handige eerste stap om te besluiten wat er op jouw situatie van toepassing is. Ook kun je bellen, mailen of Facebook-chatten met de SKJ. 

Bron: www.dezorgfabriek.nl

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

  92 artikelen

  Gerelateerde blogs

  SKJ, wat moet je ermee?

  Reacties (0)

  name authore here
  `

  E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.