renbaan startplaatsen

Omzwervingen

Toen ik mijn stage binnen de GGZ had afgerond en mijn diploma netjes in mijn ‘belangrijke documenten map’ had gestopt, dacht ik net als zoveel starters die ik spreek: oke, en nu? Het duurde even voordat ik die vraag kon beantwoorden en ik moet zeggen dat ik het antwoord erop niet persé had verwacht. Na mijn afstuderen heb ik eerst wat omzwervingen gemaakt als ambulant begeleider jeugd, woonbegeleider en coördinator in het aanvullend (middelbaar) onderwijs. Hoewel zorg en onderwijs tegenwoordig op veel vlakken met elkaar verweven zijn, heb ik op dat moment losgelaten dat ik eigenlijk ‘iets zorginhoudelijks moest doen’ omdat ik hier nu eenmaal in ben opgeleid.

Rouwmomentje

Stoppen met nastreven van een loopbaan ‘conform diploma’ was wel even een rouwmomentje kan ik jullie vertellen. De gedachte dat ik dan vijf jaar voor niets had gestudeerd zat me behoorlijk dwars, maar bleek gelukkig een nogal gedramatiseerde versie van de werkelijkheid te zijn. Wat ben ik blij dat ik de moed heb gehad om op zoek te gaan naar wat ik écht wilde doen!

Passie

Als je ongeveer weet wat je wilt doen, blijkt het handig om je omgeving te laten weten waarnaar je op zoek bent, ik kreeg hierdoor de kans om mij binnen het aanvullend onderwijs te bemoeien met HR. Wát een toptijd was dat, al miste ik stiekem toch de zorg. Lang leve LinkedIn (en lang leve een beetje toeval), want prompt kwam de vacature voor mijn huidige functie voorbij in mijn netwerk. Nu mag ik dus mijn passie voor HR combineren met mijn hart voor de zorg en jullie verder helpen in je zoektocht naar jouw plek in zorgland. Ik heb mijn plek gevonden en dat gevoel gun ik jullie allemaal!

Het komt goed!

Eén van de redenen van mijn persoonlijke ‘oke, en nu?- moment’ was dat ik niet op de hoogte was van de opties die ik had als startend psycholoog op de arbeidsmarkt anders dan behandelen (en diagnostiek natuurlijk, voor de bazen met een diagnostiekaantekening onder ons). Na mijn stage kwam ik namelijk tot de conclusie dat ik behandeling enorm interessant vond (overigens nog steeds vind), maar niet voor 36 uur in de week. Ik kan jullie vertellen: ik voelde me toen behoorlijk lost. Maar, lieve starters en young professionals die ik elke week weer spreek en die lost tegenover me zitten met een kopje thee: het komt goed! Om jullie op weg te helpen ga ik jullie de komende tijd zo veel mogelijk uitleggen over de opties die je hebt binnen de jeugdzorg. Daarvoor zal ik in elke blog een functie binnen de jeugdzorg uitlichten en iemand interviewen die de functie bekleedt. Daarbij ga ik in op de leuke én minder leuke kanten van elke functie, leg ik uit wat het werk van je vraagt en wat het je brengt, wat je ervoor moet doen en moet laten. Dat geldt overigens voor MBO’ers, HBO’ers en WO’ers.

Verzoeknummers?

Natuurlijk heb ik al in mijn hoofd wat ik jullie allemaal ga vertellen, maar ik wil best verzoeknummers draaien! Wil je graag meer weten over een bepaalde functie? Of doe jij nu heel mooi werk binnen de jeugdzorg en vind je dat meer mensen hierover zouden moeten weten? Laat het me weten via een reactie onder deze blog!

Reacties (6)

name authore here
`

E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.

name authore here
Tanja Verhaar

Hey Valerie, wat gaaf! Ik ben erg benieuwd naar ervaringen over de functies van gezinscoach en jeugdconsulent en het verschil tussen die twee. Ik ben zelf namelijk aan het solliciteren binnen het sociaal domein, dus dat is handig om te weten. Let me know ;).

name authore here
Valerie Vermeeren

Hi Tanja, Dankjewel voor je reactie! Ik zal zeker aandacht besteden aan (het verschil tussen) deze functies in één van de komende blogs. Hier zijn vast meer starters benieuwd naar, goede suggestie :) Succes met je zoektocht naar een leuke job! Mijn collega Jiska heeft wellicht nog wat handige tips voor je: https://bijmees.nl/blogs/189

name authore here

Dank je! En ik ben benieuwd :)

name authore here
Gerrie Goedee

Mooi artikel Valerie. Ben benieuw naar het volgende blog. Veel succes!

name authore here
Valerie Vermeeren

Hi Gerrie, Dankjewel! :)

name authore here
Carlos Santana

Het komt altijd goed! Dank voor het delen.