Activiteiten

Tijdens de gehele week worden er activiteiten georganiseerd door uiteenlopende organisaties die contact hebben met kinderen en ouders. Deze activiteiten kunnen betrekking hebben op alle vormen van kindermishandeling, zoals verwaarlozing, mishandeling en seksueel misbruik, maar ook op situaties waarin kinderen getuige zijn van huiselijk geweld. De organisaties laten onder andere zien hoe zij omgaan met vermoedens van kindermishandeling.

Organisatie

Dit jaar wordt de week voor de zesde keer georganiseerd. Het initiatief startte in 2013 onder de naam ‘Week van Kinderen Veilig’, onder leiding van de Taskforce Kindermishandeling en Seksueel Misbruik.  Nadat de Taskforce zijn werkzaamheden in 2016 beëindigde, hebben de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Justitie en Veiligheid (JenV) het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Movisie de organisatie van deze week op zich genomen.

Zelf het verschil maken

Wanneer je je zorgen maakt over een kind, kun je (anoniem) advies vragen bij Veilig Thuis (0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar). Kinderen en jongeren kunnen om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur). Voor professionals is de Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld de leidraad voor het omgaan met vermoedens van kindermishandeling.

Meer informatie

Benieuwd naar de activiteiten die deze week worden georganiseerd? Op de website van het initiatief vind je ze in het activiteitenoverzicht.

Bron: www.weektegenkindermishandeling.nl

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    71 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.