Twee meisjes in studio

Wees een held

Het thema van 2019 is 'Wees een held, met elkaar'. Immers iedereen die een positieve bijdrage levert aan de sfeer van een groep of klas is een held. Of je nu leraar bent of leerling. Het aanpakken van pesten en het zorgen voor een sociaal veilige school staat dit jaar centraal.

Normen en waarden

Door direct aan het begin van het schooljaar in te zetten op normen, waarden en samenwerking in de groep creëer je een duurzame aanpak tegen pesten. Leerlingen leren op deze manier dat ook zij hier iets tegen kunnen ondernemen. Hoe klein de heldendaad ook is. 

Meer informatie

Deze week vinden er onder andere interessante masterclasses plaats voor professionals in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Voor scholen is er rond het thema een variabel aanbod gratis (les)materiaal beschikbaar. Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.weektegenpesten.com.

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    93 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.