Jongetje met typemachine

Doorplaatsing

Volgens Tom van Yperen, orthopedagoog bij het Nederlands Jeugdinstituut, is het aantal uithuisplaatsingen in Nederland door de jaren heen stabiel, maar relatief hoog in vergelijking met de rest van Europa: 'In andere landen komt het vaker voor dat een oma of een tante een kind opvangt als het niet meer thuis kan wonen. Formeel is er is dan geen uithuisplaatsing.' Waar op gelet moet worden, is dat kinderen niet constant worden doorgeplaatst: 'Een meisje twintig keer doorplaatsen mag niet gebeuren. Maar niet alle doorplaatsingen zijn per definitie slecht,’ aldus van Yperen.

Activiteiten

Om de problematiek rondom uithuisplaatsingen voor het voetlicht te brengen, krijgen kinderen tijdens de Week van het Vergeten Kind een stem. Activiteiten zoals een filmfestival zijn georganiseerd zodat zij hun verhaal kunnen delen. Het uiteindelijke doel van de week is om de problematiek op de maatschappelijke en / of politieke agenda te plaatsen.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de activiteiten die tijdens de Week van het Vergeten Kind worden georganiseerd? Op de website van het initiatief vind je het activiteitenoverzicht.

Bron: www.nji.nl
 

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    71 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.