meisje leest nieuws op telefoon

Te zwaar

Van de kinderen met gewichtsproblemen kampt 12.8% met matig overgewicht en 3% met ernstig overgewicht. De problemen komen het meest voor bij kinderen en jongeren met een niet-westerse migratieachtergrond. Bij deze groep is de ernst van de problemen vaak groter dan bij jongeren zonder migratieachtergrond.

Oorzaak zoeken

Het is belangrijk om bij overgewicht en obesitas de achterliggende oorzaak te bepalen. Pas wanneer het beeld compleet is kun je zien wat er nodig is aan hulp en ondersteuning, zegt Johan Kruip, medewerker van het Nederlands Jeugdinstituut. Klachten als bijvoorbeeld stress, depressie, faalangst maar ook armoede, echtscheidingen en opvoedstijl kunnen een oorzaak zijn voor de gewichtstoename.

Bron: NJI

name authore here

Redactie bij MEES

De redactie van bij MEES schrijft wekelijks nieuwsartikelen die voor jou als jeugdhulpprofessional van toegevoegde waarde zijn. Heb je tips? Dan zien wij deze natuurlijk graag verschijnen! Mail ons op kom@bijmees.nl.

    74 artikelen

    Reacties (0)

    name authore here
    `

    E-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens.