Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor psychologen, onderwijskundigen, (ortho)pedagogen en andere hulpverleners die werken in de jeugdzorg, jeugd-GGZ, justitiële sector of onderwijs met een universitaire vooropleiding.

De inhoud in het kort

Seksueel grensoverschrijdend gedrag door en met jongeren baart opvoeders en professionals zorgen. In deze cursus leer je seksueel gedrag van jongeren te duiden middels het Vlaggensysteem. Wanneer is het ‘gezond’ experimenteren en wanneer is het grensoverschrijdend? Hoe reageer je op seksueel gedrag van kinderen en jongeren? Hoe leer je ze wat wel en niet oké is op dit gebied?

Tijdens de cursus leer je verschillende manieren om met kinderen en jongeren vanaf twaalf jaar in gesprek te gaan over seksualiteit. Er wordt bovendien veel tijd besteed aan gesprekstechnieken, waarbij gevoeligheden, valkuilen en dilemma’s aan bod komen. Ook is er aandacht voor (potentiële) slachtoffers van mensenhandel, loverboys en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hoe kun je op een goede manier doorvragen, wat doe je als jongeren niet verder willen praten en wat kun je doen met de informatie die je krijgt?

Meer informatie

Je dient rekening te houden met zes uur studie, voorafgaand aan deze cursus. Je sluit de cursus af met een schriftelijk tentamen. Nieuwsgierig naar alle ins en outs van deze cursus? Ga naar de website van King nascholing. Helemaal overtuigd? Meld je dan direct aan voor de cursus van maandag 23 september.

  • Organisator:  King nascholing
  • Datum(s):
    • 23 september 2019 om 9.30 - 16.45 uur
  • Duur:  1 dag
  • Locatie: Amsterdam
  • Kosten: € 175,00

Contactpersoon