Gevoelens

Kobus de krab is kribbig en kan goed mopperen, Tijn de toekan heeft veel last van piekergedachtes en Nadine het nijlpaard kan erg jaloers zijn. In dit boek staan leuke en herkenbare dierenverhalen die gaan over gevoelens. Een stukje verhaal, een vraag over de tekst of juist over het kind zelf en dan weer een stukje verhaal. Welke gevoelens zijn er allemaal? Hoe herken je deze en wanneer krijg je een bepaald gevoel? Bijvoorbeeld; wat als je een cadeau krijgt waar je niet blij mee bent, zoals Kobus de krab?  

Werken met jonge kinderen

Cognitieve Gedragstherapie en jonge kinderen is een uitdaging! Veel materialen en technieken zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of tien. Maar soms wil je niet alleen via de ouders werken maar ook direct met het kind. Bijvoorbeeld als een kind graag zelf wat wil veranderen of verbaal sterk is. Dit boek is een leuke aanvulling op je behandeling!

Handig om te weten

Het boek richt zich met name op het praten over gevoelens, gedachtes en gedrag. Niet direct op het veranderen van gedrag, gedachtes en gevoelens door anders te doen, wat wél de nieuwste inzichten zijn over het inzetten van cognitieve gedragstherapie. Delen gebruiken en zelf aanvullen met praktische oefeningen in de thuissituatie, zal nodig zijn om de informatie te generaliseren naar de praktijk.

Achter in het boek vind je uitleg over de gevoelens en de CGT-technieken die aan bod komen. Je kunt zo op handige wijze selecteren welk verhaal het meest passend is voor het kind waar je mee werkt. Ook zonder dat je cognitief gedragstherapeut bent, kun je goed uit de voeten met het boek. Je wordt door het verhaal heen geleid aan de hand van de vragen, krijgt en passant goede tips hoe je moet reageren. 

Een verrassende verjaardag
  • Auteur(s): Juliette Liber
  • Uitgeverij: SWP uitgevers
  • Publicatiejaar: 2018
  • Leeftijd: 5 - 10 jaar
  • Taal: Nederlands
  • € 21,00
  • Verkoop door: