Kleurenmonster

Behandeling en begeleiding

Emotieregulatie is zo ongeveer het meest voorkomende onderwerp binnen behandeling en begeleiding van kinderen én volwassenen. Want emoties zijn ingewikkeld, lang niet altijd fijn en soms moeilijk te begrijpen. Als je het over psychische stoornissen hebt, moet je het eigenlijk ook altijd over emoties hebben.

Het thema van dit boek past fantastisch bij wat je in behandelingen duidelijk wil maken: gevoelens zijn vaak lastig te begrijpen. Als je vervolgens beter snapt hoe je je voelt en waarom je je zo voelt, kan je jezelf beter begrijpen. En soms ga je alleen al doordat je het beter begrijpt je beter voelen. 

Kleurenmonster

Werken met gevoelens

De illustraties in het boek zijn bijzonder! Half getekend en half geknutseld. Ze versterken de boodschap van het verhaal en geven ook de complexiteit of warboel van alle gevoelens aan, zonder dat het rommelig wordt.

Jij kunt het boek gebruiken om (jongere) kinderen meer te leren over welke gevoelens er zijn en in gesprek te komen over de emoties van het kind zelf. Ouders kunnen het boek ook gebruiken om samen met hun kind gevoelens uit te wisselen. Wanneer was jij vandaag kalm? Of wanneer was jij heel erg rood (woedend)?

Handig om te weten

Bij het kleurenmonster boek kun je ook een kleurboek kopen waarbij een kind kan kleuren hoe een monster zich voelt bij een activiteit. Hoe voelt het kleurenmonster zich als hij gaat diepzeeduiken? Of heel veel snoepjes mag eten?

En naast dit prentenboek heeft de schrijfster meerdere boeken geschreven over ingewikkelde thema’s voor kinderen. Bijvoorbeeld over een hele drukke muis en over een meisje dat zich somber voelt.

Kleurenmonster

Het Kleurenmonster
  • Auteur(s): Anna Llenas
  • Uitgeverij: de Vier Windstreken
  • Publicatiejaar: 2017
  • Leeftijd: 3 - 8 jaar
  • € 14,95
  • Verkoop door: