Fouten maken

Isabella doet al jarenlang alles perfect. Dus dat verwacht iedereen ook van haar. Tot ze op een dag bijna een fout maakt. En vervolgens ook haar eerste echte fout. Dat is even schrikken! Maar uiteindelijk blijkt het het beste wat Isabella kon overkomen. Want als je niet alles goed hoeft te doen, kun je creatiever zijn. Durf je iets nieuws te proberen en doe je dingen gewoon omdat je ze fijn vindt. Dat is de boodschap van dit originele boek met leuke tekeningen.  

Voor wie?

Je kunt dit prentenboek lezen met jongens en meisjes vanaf een jaar of vijf die het liefst alles meteen goed doen of foutjes willen vermijden. Gewoon als leuk voorleesverhaal of om aan de hand van het verhaal in gesprek te gaan over henzelf. Maken zij wel eens een foutje? Hoe is dat? En gebeurt er dan waar je bang voor bent? Of valt het stiekem wel mee? Het is leuk om het boek ook met of door ouders te laten lezen. Hoe gaan zij om met (eigen) fouten of een foutje dat hun kind maakt? Of lijken zijzelf ook wel een beetje op Isabella? 

Extraatje

Op de site van de uitgever vind je een uitgebreid lesplan om met kinderen te werken aan dit thema. Het lesplan is gericht op de theorie van growth en fixed mind. Maar ook als je daar niet mee werkt kun je veel inspiratie opdoen om verder te praten over fouten maken en perfectionisme.

  • Auteur(s): Mark Pett & Gary Rubinstein
  • Uitgeverij: Bazalt Educatieve Uitgaven
  • Publicatiejaar: 2018
  • Leeftijd: Vanaf 5 jaar
  • Taal: Nederlands
  • € 15,50